Kleuradvies & technisch advies

Tintelijn geeft al enkele jaren advies op maat bij klanten thuis. We geven naast kleuradvies ook technische tips die je helpen bij het schilderwerk: de ondergrond voorbereiding, verschillende types verf, werkwijze, enz.  Zo kan je als enthousiaste doe-het-zelver met een gerust gemoed starten aan de schilderwerken.

Voorwaarden

1. Een standaard advies voor drie ruimtes (max 1.5 uur) is er al vanaf 90 € BTW incl. Inbegrepen in de prijs is een cadeaubon t.w.v. 60 €. Deze is enkel geldig voor de aankoop van producten in onze winkel vanaf een aankoop van 300 €.
Kleuren worden ter plaatse genoteerd. Indien je een rapport wenst, dient dit vooraf aangevraagd te worden. Kostprijs voor een advies met rapport is 135€.

2. Transportkosten:
< 5 km: gratis
> 5 km: 0.7€/ km verplaatsingskosten
Kilometers volgens de google maps gegevens vanaf onze winkel. Elke verplaatsing in het kader van het kleuradvies wordt gefactureerd. Ook indien er door omstandigheden geen advies kan worden gegeven.

3. Voor elk extra begonnen half uur komt er 30€ bij.

4. Aangezien we zelf vakmannen zijn in het schilderwerk, geven we graag technische tips tijdens onze doortocht. Sommige zijn van belang voor een goed resultaat. Voor mogelijke technische problemen later bij het schilderen, kunnen we evenwel niet verantwoordelijk worden gesteld. Bij twijfel tijdens de werkzaamheden kan je ons steeds bellen of mailen.

Klik hier om een aanvraag te doen.

In 5 stappen naar een ideaal kleuradvies

1. Voorbereiding.

Denk op voorhand na over de sfeer die je wenst in je woning/ruimte. Knip en plak uit sfeerboekjes wat je graag ziet. Een voorbereid kleuradvies is de basis voor een geslaagd kleuradvies.
Een sfeerbord ofte moodboard maken helpt daarbij super! Op onze blog vind  je meer tips en uitleg daarover.  Heb je al stoffen voor de gordijnen of een foto van de sofa die er binnenkort komt, dan toon je deze best tijdens het advies. Van daaruit vertrekken we dan om samen een harmonisch kleurenpallet samen te stellen.

2. De woning zelf.

Kleuradvies geven of krijgen is communicatie met meer dan enkel woorden.
Het is een samenspel van vormen, structuren, materialen én… licht.
Daarom is het belangrijk dat:
– de woning geen werf meer is.
– de vloer er ligt, de inbouwkasten er staan, evenals de keuken.
– de lichtinval zoals deze er later zal zijn, benut kan worden. M.a.w. ramen zijn niet verduisterd en de verlichting reeds geïnstalleerd.
– er een tafel staat met stoelen waar we kunnen overleggen en kleuren kiezen.

3. Rust.

Een kleuradvies vergt aandacht en inspanning van beide partijen.
Zorg dat er geen (aannemers)werken gaande zijn die het advies verstoren.
Daarnaast is het ook belangrijk dat er geen jonge kinderen aanwezig zijn tijdens de rondleiding. Niets zo vervelend voor kinderen die anderhalf uur moeten stil zijn, terwijl mama en papa honderduit aan het vertellen zijn.

4. Tijd.

Een kleuradvies duurt standaard anderhalf uur en is voor maximum drie ‘kamers’ (keuken, woonkamer, badkamer, slaapkamer, traphal, wc, bureau,… zijn aparte kamers).
Wens je toch advies voor het hele huis, dan meld je dit best op voorhand.
Uit onze ervaring weten we dat het beter is enkel advies te vragen voor de ruimtes die je eerst gaat aanpakken. Vaak komen er nieuwe ideeën tijdens de schilderwerken zelf en krijgen de andere ruimtes zo meer vorm. In anderhalf uur snel snel doorheen het hele huis vliegen om alle kamers te bespreken, doen we sowieso niet.

5. Nazorg.

Wens je een verslag van het kleuradvies, laat dit dan op voorhand weten. We sturen je dan achteraf alle kleuren per ruimte door per email. Als je dit niet wenst, zorg dan voor pen en papier zodat je alles kan noteren tijdens het gesprek.

%d bloggers liken dit: